Hvad koster det at deltage i et rygestopkurser?

Deltagelsen på et af Sundhedsordningens rygestophold er gratis for medarbejderen. Medarbejderen kan få et tilskud på 1.125 kr. til nikotinerstatning eller lægeordineret rygestopmedicin. Tilskuddet kan kun modtages een gang.
 

Kan jeg deltage på et rygestophold i min arbejdstid?

Ja. Deltagelsen i et rygestopforløb sker i arbejdstiden. Du kan kun deltage i et rygestopforløb i arbejdstiden én gang. Ønsker Du at deltage i flere end et forløb, skal Du bede om at få tjenestefri uden løn.

Hvor kan jeg tilmelde mig et rygestopkursus?

Du kan tilmelde dig på Kursusportalen via Hercules. Her kan du også se tidspunkterne for de udbudte hold.


Må jeg benytte e-cigaretter?

Nej. E-cigaretter er ligestillet med almindelig tobak.

Nytter det noget – hvor mange begynder at ryge igen efter rygestop?

Det nytter, ja, men det kan være svært at kvitte tobakken. Tallene viser, at seks måneder efter et rygestopforløb ved Kolding Kommune er 68 pct. af deltagerne røgfri. 

Hvorfor skal jeg oplyse cpr nummer når jeg deltager på et rygestoptilbud?

Cpr nummer skal bruges til at registrere alle tilmeldte på rygestoptilbuddene i rygestopbasen. Rygestopbasen er en national database, hvor alle rygestop indsatser i Danmark bliver registreret, dette sikrer let dataudtræk og opfølgning på rygestopholdene.

Skal jeg være røgfri når jeg starter på et rygestoptilbud?

Nej, det skal du ikke. Deltagerne beslutter sig for en fælles stopdato mellem 2. og 3 møde.

Nytter det noget, når jeg tidligere uden held har forsøgt at holde op, på rygestopkursus?

Ja, det gør det bestemt. Man lærer af sine ”nederlag,” og statistikken viser, at chancen for succes vokser for hvert rygestopkursus. Det gives dog kun tilskud til nikotinerstatning eller lægeordineret rygestopmedicin én gang. Ligeledes kan der kun deltages i et rygestopforløb i arbejdstiden én gang.

Hvem kan jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål om rygestopkurserne, eller sparring om, hvordan jeg skal motivere og støtte mine rygende medarbejdere?

Kontakt Sundhedsordningen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Sundhedskoordinator Anne Bislev Lynge Thomsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Ingo Hahn på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.